MENY

VÅRMENY

Vår meny består av enkla små rätter som passar till ett glas vin. Vi hämtar inspiration och produkter från fransk, spansk och ibland portugisisk atlantkust. Med hjälp av duktiga leverantörer och kunniga producenter försöker vi skapa ett litet hörn av atlanttrivsel mitt i Stockholm. Vår meny ändras efter säsong och tillgång på produkter. Året 2020 är en underlig tid för oss alla. På grund av ett mycket osäkert kundunderlag är menyn aningen förenklad just nu. Vi hoppas kunna komma åter med full kraft så snart som möjligt. Tills dess gör vi allt för att du ska kunna besöka oss utan att vara orolig för smitta. 

VÅRA SKALDJUR

I augusti erbjuder vi handplockade snäckor från Normandie, så kallade palourdes, som gratineras i smör från samma region och kryddas med schalottenlök och dill och/eller persilja. 


Pris:  110 kr

DESSERT

Något sött efter maten? Se efter vad som är veckans efterrätt eller prova vår egen franska chokladmousse finns kvar liksom ett urval av glass och sorbet.

Priser: 40-95 kr

Ädla bubblor

VÅRT URVAL AV OSTAR

Sedan länge har vi en klar favorit från Baskien: Ardi Gasna en hård fårost från Pyréneerna som serveras med svart körsbärssylt från samma region. Vi har också spansk manchego med rostade valnötter och en underbar liten crottin de chèvre som serveras gratinerad på Poilânebröd med sallad.

 

Priser: 85-125 kr

CHARKUTERIER

Kom och prova den baskiske kocken Eric Ospitals goda bayonneskinka och Ibaîamakorv. Eller ta den  mer välkända lantpatén med cornichoner. Vi har också anklever med hemgjord sylt.

65-135 kr

Klicka för att se hela menyn som PDF.

Vår tartine på Poilânebröd är en gratinerad varm macka på rågbröd. Prova den med roquefort, päron och valnöt. 


Priser: 120 kr

 

ANDRA SMÅ RÄTTER

Vår minsta rätt är den för frankofilen välkända Oeufs durs mayonnaise - på svenska hårdkokta ägg med majonnäs. En viktig rätt i Frankrike som till och med arrangerar VM i utförandet. Senast vann Bouillon Pigalle i Paris. En assiette de crudités ska också finnas här - en blandad grönsakstallrik med rårivet och strimlat i allsköns färger.  Fiskrillette med ett glas vin - det perfekta tilltugget.

Priser: 35-85 kr

CAFÉ ATLANTIQUE


Tegnérgatan 11, 111 40 Stockholm

Email: info@atlantique.nu

Phone: +46 8 20 69 40

ÖPPETTIDER


Tisdag och onsdag 16:00-21:30

Torsdag, fredag och lördag 16:00-22:30

Söndag och måndag Stängt

CAFÈ ATLANTIQUE © Copyright 2019. All Rights Reserved.