MENY

Veckans rätter, ost och dessert hittar du på svarta tavlan på Tegnérgatan 11. Vi hämtar både inspiration och produkter från fransk och till vis mån portugisisk och spansk atlantkust.


Ostronen, serveras när de är som bäst september-april) kommer från franska atlantkusten, våra små hjärtmusslor, palourdes, kommer från Bretagne. Fernando gör ofta torskrygg med säsongens grönsaker och sina berömda såser. När vi har kött är det ofta kalv eller lamm som hamnar i de inte sällan baskiskt kryddade grytorna. Anka är förstås också en återkommande gäst på menyn. Då och då har vi störkaviar från Bordeaux, fisksoppa från Biscayabukten och sardiner i olika varianter från Finistère. 


Våra charkuterier kommer ofta från Baskien och ibland har vi ankleverpaté från sydvästra Frankrike. Ostarna är från Spanien och Frankrike.


Efterrätter gör vi med inspiration från det gamla hederliga franska lantköket, rustikt och enkelt.